topbella

Tuesday, March 14, 2017

Tips untuk kulit sihat & cantik

Nak SIHAT & CANTIK kena RAJIN. Selamat membaca๐Ÿ˜Š

๐Ÿ’œ Doa kat Allah agar sentiasa memelihara kehidupan, dan diberi kesihatan & kecantikan yang baik.

๐Ÿ’œ Buat baik kepada Ibu bapa, Suami ( yang dah kawin ) & keluarga anda. Kecantikan dalaman mampu bagi AURA untuk kecantikan yang menyeluruh.

๐Ÿ’œBanyakkan senyum supaya aura positif membantu anda kelihatan cantik sentiasa.

๐Ÿ’œ Banyakkan minum air putih. Air detoks terbaik untuk badan. Pastikan minum air secukupnya. Kurangkan minuman bergula & berais. Air yang cukup membuatkan kulit nampak sihat.

๐Ÿ’œ Banyakkan makan makanan berkhasiat. Terutamanya makan sayur & buah-buahan. Ada banyak Buah- buahan yang mempunyai vitamin c & vitamin e yang sangat bagus untuk pembentukan kulit. Biasakan diri makan makan ulam yang belum dimasak yang kaya dengan khasiat.

๐Ÿ’œ Elakkan memicit jerawat dan kurangkan aktiviti memegang muka dengan tangan. Pastikan kalau nak menyentuh muka tangan bersih.

๐Ÿ’œ Pakai product yang kandungan bahan dia semulajadi & sesuai dengan kulit muka kita untuk kesihatan & kecantikan kulit jangka masa panjang.

๐Ÿ’œ Manjakan muka dengan sumber alami @sewaktu dengannya seperti lumur madu@minyak zaitun @ minyak kelapa dara @face oil@serum@minyak argan.

๐Ÿ’œ Kalau ada masa lapang, rajinkan lah diri buat masker guna madu@ telur@timun.

๐Ÿ’œAmbik supplemen, @ minum susu @ kolagen. Pilihlah yang mana anda berkenan & mampu. Seandainya anda tergolong dalam 'manusia paling sibuk' & tak banyak masa manjakan muka secara alami. Yang ni pilihan untuk wanita bekerjaya dan sibuk.

๐Ÿ’œPastikan muka dicuci bersih sekiranya anda bermakeup di siang hari supaya liang pori di muka anda tidak tersumbat.

๐Ÿ’œ Selalu baca doa masa lihat cermin.

๐Ÿ’œ Yakinkan diri yang anda memang ALLAH jadikan CANTiK! Keyakinan diri penting supaya kita jadi semangat & sentiasa bersyukur.

Ok. Sekian.
Kalau nak lebih lagi boleh pm@wa +0146353250

0 comments:

Iklan Sebentar

Mujahiddah Solehah

My photo

"Bacalah Al Qur'an. Karena ia pada hari kiamat nanti akan datang untuk memberikan syafaรกt kepada para pembacanya." (Hadith sahih, riwayat Muslim)